Gebed, bidden

Samen danken en bidden

We bidden al een tijd met elkaar voor de kerken in Apeldoorn. Sinds 1 mei onderzoek ik, naast mijn werk in De Fontein, hoe we als stadsbrede Protestantse Gemeente een thuis kunnen zijn voor de jongere generaties. De afgelopen weken was mijn agenda gevuld met het interviewen van jeugdwerkers/leiders en jongeren zelf. Op basis van deze interviews en digitaal onderzoek organiseer ik in de komende maanden een aantal co-creatieve sessies met jongeren en jongerenwerkers binnen en buiten de kerk. Vanuit deze co-creatieve sessies presenteer ik medio oktober een plan aan de Algemene Kerkenraad van de PGA. De gebeden die ik je in deze nieuwsbrief meegeef, zijn gebaseerd op wat ik jongeren, kerkelijke jeugdouderlingen en jongerenprofessionals uit Apeldoorn hoor vertellen.

  • Wil je bidden voor de jongerengroepen in de Drie Ranken, Jachtlaankerk, Julianakerk, Goede Herderkerk, Eben-Haezer, Grote Kerk en De Fontein. Dat God de jongeren zelf aanspreekt en uitdaagt om zichzelf serieus te nemen en het geloof dat in hen leeft. Dat God de leiders van deze jongerengroepen, stuk voor stuk bevlogen volwassenen die veel van zichzelf geven aan het jongerenwerk, blijft aanvuren en bemoedigen.
  • Wil je bidden voor een moslim-jongere die ik interviewde; die het heel fijn vindt om af en toe een kerk binnen te lopen, even in de banken te zitten, stil te worden, open te staan voor de ruimte en de sfeer die in kerken hangt – maar zich ook ongemakkelijk voelt vanwege het dragen van een hoofddoek of het van binnen koesteren van een ander geloof.
  • Wil je God danken over hoe positief de kerkelijke jeugdwerkers die ik interview spreken over jongeren. Jongeren zijn in hun ogen veel meer eerlijk, vragend en creatief. Jongerengroepen zijn voor hen een ‘vrijplaats’ om dingen met elkaar en met God te beleven die vaak in de reguliere kerk niet mogelijk zijn door te strakke kaders.
  • Wil je bidden voor een niet-kerkelijke twintiger die in de zomermaanden een intensief traject ingaat van therapie en behandeling en de kerk  zou willen leren kennen als een plek om veilig te zijn, tot rust te komen en niets opgedrongen te krijgen.
  • Wil je bidden voor Maarten Reijm, de jongerenwerker van de evangelische gemeente Berea-Noord. Maarten is ook in gesprek met allerlei jongerenwerkers uit verschillende kerken en merkt dat er iets gaande is van als kerken eenheid zoeken in de beweging naar jongeren toe. Bid dat hij de nodige wijsheid krijgt om verschillende groepen bij elkaar te brengen, zodat er een gezamenlijk ‘grote vuur gaat branden’
  • Iedereen die ik spreek is het over eens: er is golf van eenzaamheid, niet-kunnen-connecten-met-anderen en mentale problemen gaande onder de jongere generaties. Bid dat de Heer ons als kerken aan de goede tafels brengt om met professionals, therapeuten, social workers en jongerenwerkers  onze bijdrage te leveren. We hebben als kerken zoveel gekregen, zoveel te bieden!

Andere nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het werk van De Fontein? Stuur een e-mail naar secretariaat@defonteinapeldoorn.nl